pátek 25. února 2011

Nechceme komiksy o 10procent dráž!!!

Zdarvím vás,

Než pro vás připravíme další recenze, chtěli jsme vyjádřit náš nesouhlas a pobouření nad tím, že naše vláda chce zavést 20ti procentní DPH na knihy, což bude mít za následek zvýšení cen u komiksových knih o 10 procent.  Zákon by měl přijít v platnost od příštího roku.

Pokud jste fanoušky komiksu a budete mít možnost podepsat nějakou petici, udělejte to! Daily planet oficiálně vyzýva komiksové fandy k soudržnosti. Je to nehoráznost!

May the Force be with you!

úterý 22. února 2011

Palnet Hulk - Filmová recenze

Zdravím všechny,

dneska se zase podíváme na jiné médium než je komiks a to na film. Minule jsem tady recenzoval Superman/Batman Apocalypse, ale dneska se podíváme do království Marvelu a dáme si film Planet Hulk.

Hulka netřeba představovat, je to prakticky nejsilnější hrdina z Avengerů. Možná srovnatelný s Thorem, ovšem na tuto otázku v téhle recenzi odpověď nenajdete a hlevně o toto v tomto filmu nejde.  

Příběh začíná probuzením Hulka v kosmické lodi, která letí vesmírem. Připoutaný v okovech letí vesmírem, dozvíme se, že ho poslali ostatní Avengři, aby před ním uchránili zemi, na vzdálenou planetu. Nicmeně loď stroskotá na úplně jiné planetě, kde se začne odehrávat příběh podobný "Spartakovi". Hulk je zootročen a musí bojovat v koloseu s ostatními gladiatory proti nestvůrám a po třech soubojích by měl být svobodný. "Měl" je dobré slovo, samozřejmě se to trochu zaplete a Hulk se svými druhy (Gladiatory) uteče a zlý diktátor po nich jde. Dočkáme se také lásky, ale více prozrazovat nebudu.

Příběh bych řekl, že není až tak silnou stránkou filmu, nicméně vypravěčské podání, kdy třeba gladiatoři říkají o svém původu, je vinikající. Rozhodně nečekejte nějaké dějové zvraty. To, kvůli čemu se budete na film chtít podívat znova, je animace, která je výborná a hlavně v souboje, které jsou užasně rychlé a správně akční. Budete jen zírat a s chutí si je pustíte znovu. To, co je zase na výborné úrovni je namluvení postav, jako vždy u novodobých animovaných filmu naprosto bez chyby.


Hodnotit film, který jsem viděl už asi desetkrát je složitá věc. Tenhle mi mezi ostatními utkvěl v paměti, hlavně skvělou animací a souboji. Nicméně vždy, když má někdo chuť se se mnou podívat na nějaký komiks-film, navrhnu tento jako jeden z prvních, hlavně kvůli skvělé akci a báječné atmosféře. Jediné mínus je v jednoduším příběhu, ale i tak za mě jasných                        
90%




May the Force be with you!

pondělí 21. února 2011

Vetřelci vs. Predátor Omnibus

K recenzi mi přistál další Omnibus a to souboj vetřelců a predátorů. K tomuto Omnibusu jsem přistupoval asi s největším odstupem, přeci jenom veškeré filmové pokusy o AVP (Alien Vs Predator) dopadly opravdu děsivě a tak jsem se obával i o tento komiks. Ale nakonec se mé obavy naštěstí nevyplnily.

Celá kniha má přes 450 stran a je rozdělena na 7 příběhů.
První příběh se jmenuje Vetřelci vs. Predátor a dostaneme se v něm na planetu Rjuši, kde lidé v koloniích pěstují dobytek a všelijak farmaří. V tomto příběhu se poprvé dostanou vetřelci s predátory do sporu a docela dost to odnesou i přítomní farmáři. Tento příběh je nosný pro celou knihu a pokračuje i v několika dalších kapitolách. Kresba je taková jako z "ábecéčka", ale mě se docela líbí. Tato kapitola má 150 stran a je jedna z nejlěpších v celé knize.
Druhá kapitola má jen 10 stran a je celá o predátorech. Popisuje vůdce predátorů. Tato kapitola mi přišla jako zbytečná, ale po druhém přečtení knihy pochopíte, o kom vlastně je.
V třetí kapitole se opět vracíme na Rjuši s partou mariňáků, kteří jsou vysláni na prozkoumání toho, co se na Rjuši stalo v první kapitole.



Asi zde nemá smysl popisovat dopodrobna všechny kapitoly, či chcete-li příbehy. Jen ještě můžu prozraddit, že v jedné kapitole se dozvíme, že pojídáním predátořích vnitřností se člověk stane nesmrtelným. Už v předchozích vetřelčích Omnibusech se řešilo využívání napříkald vetřelčí mateří kašičky pro vojsko, tady se zase pojídají vnitřnosti predátorů. Hmm, nebudu komentovat.

Kresba Omnibusu je, jak jsem již napsal, podobná komiksům co kdysi vycházely v ABC, ale mě osobně taková kresba nevadí. Není sice perfektní, jako například kresba Spider-Mana, ale je dostačující. Poněkud lepší kresbou je nakreslen příběh Večný, který se právě zaobírá zmíněnou gastronimockou novinkou. Naopak poslední příběh je celý černobílý, ale bohužel kvalit Sin City nedosahuje ani náhodou.


Celkově se mi Omnibus docela líbil. Nebyla to taková pecka jako Omnibus Star Wars, ale tam velkou mírou přispěl svět Star Wars, který mám hodně moc rád. Vetřelci vs. Predátor nejsou ani lepší než samotný Vetřelčí Omnibus, Predátorský jsem ještě nečetl, tak nemohu posoudit.
Bohužel je zde jeden fakt, který mi na komisku vadil a tou je Mariko Nigučiová a její eskapády jako "predátorky".  Ostatní aspekty příbehu jsou více reálnější a pro mě i více zábavné.
Omnibus Vetřelci vs. Predátor tedy od mě dostává 60%, docela mě zabavil.

60%

pátek 18. února 2011

Hitman II. Místní Hrdinové



Zdravím všechny naše čtenáře i náhodné kolemjdoucí,

Omlouváme se všem za menší zdržení, ale odstřihli mě jako správného piráta od připojení na internet a Marv zase dostal nejznámější virus v galaxii,  chřipku:).

Dneska se podíváme na Hitmana II, je to zase jeden ze starších kousků, které se mi dostaly do rukou. Jak už jsem v minulé recenzi řekl, Hitman (Tomy) je borec z Gothamu, který se s nikým nemaže. Je najemným vrahem, který má ovšem svědomí a zabíjí pouze záporáky, samozřejmě jen na zakázku.

V minulém díle zavraždil jednoho mafiánského bosse, který mu mimochodem zabil nejlepšího přítele, a v jednom z příběhů druhé knihy se hned dostane na pokračování tohoto příběhu: Tomy dostane nabídku pracovat pro CIA, která chce, aby pro ně zabíjel superhrdiny, kteří se této organizaci znelíbí. Když Hitman odmítne, rozhodnou se jej odstranit za použití nechvalně známého GREEN LANTERNA. Hitman se nicméně z této léčky vylíže a přesvědčí zelenáče, aby mu pomohl nastražit past na zástupce této organizace a mohli ho tak vydírat, aby nechali hitmana být.

Tento příběh je v pohodové atmosféře, ostatně jako celá kniha, která je ještě doplněna dvěma postraními příběhy. První je asi nejslabší, když si mezi sebou v baru říkají borci různé příběhy, kdy byli co nejblíže smrti. Naopak zábavný je poslední příběh, kdy šílený vědec, kterého má Hitman zabít, použije substrát, který působí, že se z mrtvých stanou zombies. Tento vědátor zabije v místním akváriu celý ekosystém a pak ho znovu oživí, to už je ale Hitman a jeho kámoši uvnitř a začínají pravá jatka. Tato banda dělá ze všech mořských živočichů pořádné sushi, dokonce to schytá i delfín.

Celkově je kniha na podobné úrovni jako první díl. Škoda, že je první příběh malinko slabší. Jakmile se jím prokoušete, už se budete příjemně bavit. Osobně mi vždycky přijde Hitman jako odvar od Loba, ale musím přiznat, že mě bavil a těším se na jeho další dobrodružství.

Proto dávám hezkých                                  70%


May the Force be with you!

středa 9. února 2011

DC Universe online - 3. trailer (střípky z budoucnosti)

Zdravím všechny,

Daily planet vám přináší nejnovější trailer DC Universe online, který byl zveřejněn na oficiálních stránkách této hry. Je to opravdu povedené představení a hlavně Batman vypadá dost hustě a Lex Luthor nám ukazuje, že se mu nesmí nikdy věřit. Užijte si to!


May the Force be with you!

úterý 8. února 2011

Iron Man: Extremis



Iron Man: Extremis. Jak začít?
S Iron Manem jsem se z větší části setkal díky filmu, veděl jsem sice kdo to je, ale nikdy jsem žádný komiks s Iron Manem nečetl, až po shlédnutí filmu. Veděl jsem že je v Avengers, dokonce jsem viděl i pár dílů nějakého animáku kdysi dávno, ale pozadí Iron Mana a teď nemyslím jeho zadek, mi odhalil až film.
Co jsem tímto úvodem chtěl říct je to, že jsem byl na komiks Iron Mana pořádně nažhavený a Extremis mě nezklamal. Bohužel ani nějak neohromil. Ke všemu se dostaneme, nejdřív se koukneme na příběh.



Ten se celý točí kolem látky zvané Extremis, která dokáže člověka "opravit". Je to vlastně injekce nanobotů, kteří se dají libovolně naprogramovat, aby v tělě cokoliv provedli. Samozřejmě, jak už to bývá, se látky zmocní špatní kluci a rozhodnou se jí zneužít a vytvořit supervojáka. Na Iron Manovi je, aby toho mizeru zastavil a opět mohli všichni v klidu spát. Děj knihy se opírá a celou Iron Manovu existenci, je zde dokonce i popsáno, jak se z něj Iron Man stal a ještě pár dalších důležitých faktů z Iron Man světa. To se mi na jednu stranu na komiksu líbilo, pokud se někdo s Iron Manem chce seznámit, tato kniha je určitě jednou z nejlepších na začátek. Na druhou stranu si myslím, že všichni víte jak Iron Man vznikl a proč.

Příběh je celkově trošku plytký, pokud by zde nebyly právě podobné odbočky do Iron Manovy minulosti, tak by příběh šel klasicky představení zlého hocha - dobrák dostane na rypák - upgraduje se - dá zlému hochu co proto - konec.
A co mě nejvíc irituje, je přehnaná snaha Tonyho Starka být tým nejhodnějším, nejlepším a největším filantropem, který zbraně vyrábí vlastně jen proto, aby mohl léčit lidi. Více se mi líbil Stark ve filmovém pojetí, hlavně tedy v prvním díle.

A nyní kresba... Koukněte na obrázky! Kresba je jedním slove mega, opravdu tak realistickou kresbu jsem v komiksu ještě neviděl. Postavy jsou naprosto perfektně prokresleny, detaily postav jsou na opravdu obrovské úrovni a celkově jde vidět, že to s kresbou mysleli opravdu vážně. Kresba je opravdu perfektní, ale...
Vždy se najde nějaké ale. A v tomto případě je to ve způsobu kresby políčka. Už i na těch pár obrázcích, které se povalují kolem recenze, si můžete všimnout, že prakticky za postavami není nakresleno žádné pozadí. Nebo lépe řečeno, v naprosto minimální formě. Díky tomu celý komiks působí velmi chladným, až odměřeným dojmem. Prostě kresbě chybí ta "komiksovost" ručně kreslené scény. Ale tuto chybu si nejspíš uvědomíte až po přečtění, v průběhu četby na ní nebude čas, to se jen budete kochat kresbou postav.


Tak a teď jsem sám zvědav, jak zhodnotím. Iron Man mě nejdříve nadchl kresbou a příběhu jsem nějak nevěnoval pozornost. Poté jsem se koukl na kresbu ještě jednou a našel chybu, kterou jsem více popsal výše. A příběh je bohužel opravdu slabý. Ale díky opravdu propracované kresbě postav dávám 75 procent.

75%

pondělí 7. února 2011

Thor Vs Green Lantern preview

Nazdar všichni fanoušci komiksu,

Do kin se nám v tomto roce hrnou jedni z nejsilnějších hrdinů komiksového světa. Za DC bude bojovat Green Lantern a za Marvel bůh hromu, deště a plodnosti země - Thor.

Těžko říct, který z těchto filmů zatím vypadá lépe. Hvězdně obsazený Thor v čele s Anthonym Hopkinsem a mladým Chrisem Hemsworthem (Star trek) či efekty nabitý Green Lantern, kde hlavní roli Hala Jordna stvárnil známý Ryan Raynolds. 

Co se týče příběhu, u Thora už víme, že je vyhoštěn z Asgardu (sídla bohů) a je poslán na zemi, kde zůstal zbaven všech svých schopností. Jako doktor Donald Blake se má naučit pokoře a poslušnosti. Svoji božskou minulost si připomene, když náhodou najde božské kladivo Mjollnir (má tam být přehlasované o, pro rýpaly:)) 


O Green Lanternovi toho ještě moc nevíme. Osobně mi příběh nejvíce připomíná animovaný film "Green lantern: první let" ovšem s rozdílným koncem. Ukazuje nám, jak se vůbec Hal Jordan dostal k Green lantern po smrti Abin Sura a jak se naučil ovládat moc prstenu. Více najdete v traileru.


Sami můžete posoudit, jak filmy teď vypadají po prvních vypuštěných trailerech, a napište nám své komentáře pod článek, na který film se více těšíte, a kterému více věříte

Za mě je zatím lepší volba pro Thora, ale třeba se to po dalších vypuštěných trailerech změní. Ještě doplním uvedení těchto filmů v tuzemských kinech. Thor nám přinese bouřku do kin 28.4. a Green Lantern přiletí na plátna 16.6. 

"In brightest day in In blackest night, No evil shall escape my sight, Let those who worship evil's might, Beware my power, Green Lantern's light."

May the Force be with you!

Parchanti#2: Zdvojnásobení sázek


Zdravím vás po dlouhé době u recenze, nějak jsem nezvládl čas, bohužel Warhammer 40 000: Dawn of War mě docela zaměstnal:)

Dnes se koukneme na druhé pokračování Parchantů s názvem Zdvojnásobení sázek. Pokud byl první díl ze začátku poněkud zmatený, tak se připravte na začátek tohoto. První dvě kapitoly totiž více rozvíjejí osudy jednotlivých postav a scénář přeskakuje z jedné postavy na druhou a musím přiznat, že jsem se v tom opět trošku ztratil. Stačilo ale vše přečíst ještě jednou a bylo to. S větším nadhledem musím uznat, že lépe to asi popsat nešlo. Uvidíme tedy trošku do životů jednotlivých parchantů, postavy dostanou větší hloubku a zároveň trošku pochopíte jejich záměry.


Pokud vás ale první dvě kapitoly překvapí, tak ty další se odehrvávají v klasickém "parchantím" tempu a stylu. Stejně jako v minulém díle je zde jedna akce přes několik kapitol, tentokrát se parchanti vydávájí po Maxových stopách na ostrov uprostřed Karibiku, kde se opět rozjede velká akce plná střílení, výbuchů a hlavně super hlášek.

Celkově bych příběh ohodnotil jako velmi dobrý, autor scénáře správně pochopil, že postavám je potřeba dodat hloubku, už to nejsou jen postavičky, které střílejí a hláškujou, už jsou to lidi, kteří mají své touhy a také bohužel své problémy.


Ohledně kresby je zde jedna zvláštnost a to, že první dvě kapitoly kreslil Shawn Martinbrough. Tyto dvě kapitoly jsou, jak jsem již napsal výše, vyprávěcí a jemnější a uhlazenější styl Martinbrougha se k nim výborně hodí. Další zbytek kapitol již kreslí opět Jock a kresba je stejně dobrá jako v prvním díle. Například veškerá vojenská technika a zbraně jsou v komiksu opravdu velmi detailně a reálně nakresleny a komiksu to přidá velmi mnoho.





Co napsat na závěr? Parchanti#2: Zdvojnásobení sázek jsou opravdu velmi podařeným komiksem, ale mě osobně se více líbíl díl první. To ale neznamená, že jsou špatným komiksem, právě naopak! Pokud se například kouknete na hodnocení ostatních čtenářů různě po internetu, většině se druhý díl líbí více než ten první. Já si ale stojím za svým a Parchanti ode mě dostávají

85%



Parchanty si můžete zakoupit přímo u českého vydavatele Comics Centra a to vázanou za 319,- Kč (link na eshop) a nebo brožovanou za 159,- Kč (link na eshop). Na obě knihy je nyní 20% sleva, tak si pospěšte, opravdu to stojí za to!

neděle 6. února 2011

Hitman I

Zdravím všechny naše příznivce,

dnes si tady představíme jednoho z Gothamských bombarďáků, Hitmana. Jak psal Marv, dostalo se mi do rukou nemalé množství komiksových knih a Hitman byl jednou z nich. Je to sice starší kousek, ale v mé sbírce mi zatím chyběl a chtěl bych se na něj zaměřit v dnešní recenzi.

Hned se vrhneme na představování. Hitman je týpek, který se s ničím nemaže. Byl obyčejným nájemným vrahem, který neměl žádné nadpřirozené schopnosti. Vše se změnilo poté, co ho kousnul mimozemštaň. Po tomto incidendu získal superchopnosti, jako rentgenový zrak a telepatii, a protože ho baví zabíjet lidi, rozhodl se, že bude zabijákem superpadouchů. Říkam záměrně superpadouchů, jelikož má v tomhle temném světě jedno pravidlo: nikdy nevezme kšeft, aby zabil dobrého člověka.

To, co je na něm jiné než třeba na Lobovi, je to, že je vlastně normální borec, který chodí na poker a kulečník s kámoši (další najemní zabijáci), nemá v podstatě žádné peníze, protože je všechny prosází a  připomíná vám nějakého vexláka z hospody v downtownu.

V téhle první knize se nachází dva příběhy, kdy v prvním ("Běsnění v Arkhamu") dostane nabídku za milion babek. Má za úkol zabít Jokera, který je v Arkhamu. Do cesty se mu také připlete Batman. Jak však pozdějí zjistí, nabídka byla pouze nafingovaná bohy zbraní z pekla, kteří jej chtějí získat jako svého zástupce na zemi. Takže se máte opravdu na co těšit.

V druhém příběhu, který více připomíná gangsterku, je do děje zapojen godfather Gothemu Mr. Dublez, který chce nechat zabít Hitmana za to, že před časem zabil jeho siamské dvojče, které teď uhnívá a zabíjí ho pomalou smrtí. Najme si jednoho z nejlepších zabijáků Joa Navaroneho a ten na hitmana nastraží léčku, ze které se mu se štestím podaří uniknout. Novarone při hledání Hitmana zabije jeho nejlepšího kamaráda pomalou smrtí při výslechu. Za to Hitman rozpoutá pravé peklo, a tak dostojí názvu tohoto příběhu "Ten thousand bullets", které se mu bezesporu podaří na konci vystřílet.

Nejlépe Hitmanovy myšlenky a plány vystihuje jeho komentář po tom, co našel umírat v bytě svého nejlepšího kámoše:
"Zajdeme k Dobelzovi a budeme zabíjet a zabíjet a zabíjet a zabíjet a neskončíme, dokud Johny Navarone a Moe Dubelz a všichni ti parchanti, kteří pro něj makají, nebudou mrtví. Takovej je plán." To jsou hlášky, které vám budou vždy Hitmana připomínat.

Hitman je oživením světa DC, ale je potřeba jej brát s nadhledem. Byl vytvořen, aby bavil, a i když se v něm objevují také slavnější postavy jako Joker a Batman, připomíná filmy Quentina Tarantina, kde si řeknete, mohlo by se to stát, ale pak si uvědomíte, že to bylo vlastně hezké béčko. Ovšem tento komiks je také, stejně jako tarantinovské filmy, pěkně krvavý.

Tak jako Tarantino není žádný Béčkař, tak i tento komiks nevytvořil žádný Béčkař. Je jím Garth Ennis, který nám dal díla jako Punisher, Hellblazer, Judge Dredd a nezapomeňme na téměř dokonalého Preachera (Kazatele). Hitman je doplněn výbornou kresbou Johna McCrea, která se k němu skvěle hodí a dodává mu tu potřebnou béčkovskou atmosféru.

Ve zkratce bych hodnotil Hitmana jako nenáročný komiks, který vás příjemně pobaví, a který se vám vryje to mysli hlavně svou přímostí v příběhu. Pokud máte rádi krvavé filmy a akci, u kterých nemusíte přemýšlet a jen se bavíte, pak je Hitman určený právě pro vás. Nehledejte nic náročného. Já se u něj slušně bavil, a proto mu dávám
75%
May the Force be with you!

pátek 4. února 2011

Nejnovější episoda Marvel Super Heroes: What The--?! "The Big game"

Nazdar všichni naši čtenáři,


Daily Planet Vám přínáší nejnovější episodu (17) z kultovního seriálu Marvel Super Heroes: What The--?! (Než bude další recenze:)) Tentokrát je zaměřená na blížící se Superbowl. Stojí to za to: Go Steelers!!!



Enjoy it!!! May the Force be with you!!!

středa 2. února 2011

Sexy Losers


Dneska jen v rychlosti a krátkosti.Určitě čekujte stránky Sexy Losers, kde najdete ranec komiksů zaměřených většinou na eroticky laděné vtipy, z nichž je spousta opravdu velmi podařených a ten zbytek víc než dobrých...
Určitě doporučuji, ale jen pokud jste starší. Nikdy bych neveřil, že mě komiksové stripy budou bavit, ale tyto jsou opravdu více než dobré!

Na hlavní stránce se navíc můžete dočíst, že pro léto 2011 se připravuje film Sexy Losers, který má pod palcem režisér Kevin Smith, který stojí za peckami stylu Jay and Silent Bob nebo třeba Clerks. Pokud to není jen kachna a film bude, tak to bude hukot, Kevin Smith se humoru a sporsťáren nebojí!

A jak sama stránka o sobě říká: "If you're looking for some good ol'fashioned dirty humour and you are comfortable enough with your sexuality as to not be offended by drawn pictures, COME ON IN!"

úterý 1. února 2011

Co přinese blízká budoucnost


Copak si na vás chystáme? Rozhodl jsem se napsat krátký článeček o tom co vás čeká a nemine.
Největší novinkou je, že Han Solo přestal být smuggler (on si fakt vydělával pašováním blíže nespecifikovaných věcí, holt drží se svého jména) a nastoupil do práce. Snad můžu prozradit že pracuje pro DHL, kde bude řídit smugglerské operace na mezinárodní úrovni. Doufejme jen, že to nějak  moc neovlivní jeho choutky psát a bude mít na to čas. A samozřejmě přejeme hodně zdaru v práci Hane!
Druhá novinka je opět o Hanovi, ten kluk je prostě hvězda. Natrefil na výprodej komiskových knih a hnedka jich devět nakoupil, těšte se tedy na recenze!
Marv pomalu dočítá Parchanty II, do konce týdne tedy bude recenze. Ještě se mu na kupce povaluje Hellboy: Červ dobyvatel a Silent Hill, takže je o čem psát. Zároveň očekává nějaké překvapení od Comics Centra v podobě dalších knih na recenzi.
A pokud se divíte tomu obrázku, dal jsem to tam abych nás dokopal konečně zrecenzovat dvě knihy Superman: Pro zítřek, které se Hanovi válí doma na poličce.
Ještě se můžete těšit na recenze na Omnibusy a to Vetřelci 1, 2 a 3, Terminátora.

To by bylo tak v krátkosti to co vás čeká v blízké budoucnosti, zachovejte nám přízeň a mějte se jak jen chcete.