čtvrtek 20. ledna 2011

Superman/Batman Apocalypse (Film)

Zdravím všechny naše čtenáře,

Vídím, že v naší anketě zatím dominuje Batman, proto se dneska zaměřím na recenzi s ním a zase z jiného média (Film). Prvním filmem, který vám zde představím, je Superman/Batman: Apocalypse. Je to již druhý film této komiksové série, a tudíž se dá předpokládat, že se Warner Bros  konečně vrhli na kvalitní zpracovávání komiksů do animované podoby.

Předloha je ze stejnojmené série "Superman/Batman", přesněji ze sešitů # 8-13 (pozn. již jsou zfilmovány také sešity #1-8 ve filmu "Public Enemies"). Snad se dočkáme i dalších filmů z této oblíbené série, jelikož tento je velmi povedený. Film se prodává na DVD (21$) a Blu-Ray (24$). V ČR jej na internetu seženete od 250,- korun.


Příběh nás rovnou vrhne do cetra dění.  Do Gothamského jezera narazí Asteroid, který se později ukáže jako kosmická loď, v níž přistála Supermanova sestřenice Kara Zor-El (později Supergirl). Ta neovládá své schopnosti a napáchá v Gothemu nemalé škody. Superman ji vezme do svého paláce, aby ji ochránil a naučil ji ovládat její schopnosti. Tato část je víceméně seznamovací, tvůrci už předpokládají, že známe Supermana a Batmana a snaží se nám představit, kdo je Supergirl a jakou má minulost a charakter.

To hlavní z tohoto příběhu nás ovšem teprve čeká. Jak nám název napovídá, podíváme se také na známou planetu Apokolips. Její vládce, Darkside, hledá vůdce svých legií a chce proto získat právě Supergirl. A to i z toho důvodu, že podle Batmana může být Supergirl silnější než samotný Superman, což by se hodilo do plánů temného vládce. To už se ovšem Supergirl nachází na ostrově amazonek u Wonder Woman, jelikož Superman (přesvědčený Batmanem a Wonder Woman) zjistil, že Kara potřebuje bojový výcvik a disciplínu ke zvládutí svých schopností.



Pak už je to akce jedna za druhou. Monumentální bitva amozonek v čele s Wonder Woman (+Superman a Batman) proti Darksaidově armádě (naklonovaní Doomsday). I když Darkside na ostrově amazonek prohraje, povede se mu unést Karu (Supergirl). Proto se na Apokolips vydavají Batman, Superman, Wonder Woman a Barda (bývala vůdkyně Darksidových nejlepších jednotek). To už jsem prozradil více než dost a chci vám také nechat nějaké překvapení. Bavit se určitě budete. Film mě čas od času pobavil skvělými hláškami typu: Batman: Tvoje setřenka mi právě zničila počítač za víc než 50 000 dolarů. Superman: Pošli mi účet. Batman: Z platu reportéra určitě.


Zpracování filmu je perfektní, Gotham vypadá temně, ostrov amazonek jako ráj (všechny amazonky působí taky hrozně sexy:) a Apokolips jako peklo, kde se jen vyrábí zbraně a bojuje se (Hodně se mi líbil trůn od Darkside). Postavy jsou vykresleny skvěle, i když si na první pohled řeknete, že by mohly být více detailní, ale jakmile se akce rozjede, řeknete si, že to líp udělat nešlo. Ovšem to, co je v animovaných filmech hodně důležité je scénář a namluvení postav, které jsou zde bezchybné. Hlasy hrdinům propujčili Kevin Conroy, Tim Daly, Andre Braugher a Summer Glau. Postavy jsou takové, jak si je každý představuje, Batman je nekompromisní, paranoidní a vždy s plánem. Wonder Women je krásná a svým sebevědomím je opravdovou princeznou amazonek. U Supermana mně asi vadila jediná věc, a to jeho obočí, které mi přišlo trochu veliké a působilo, jako by se maloval:))


Je čas na hodnocení. Již jsem viděl několik DC Universe filmů, které Warner Bros vydali, ale tenhle už nemůže být lepší. Kam se hrabe většina hraných snímků. Je to jeden z filmů, ke kterému se vracím i po několikerém zhlédutí, protože jsou v nich scény, na které se budete chtít dívat znova a znova (poslední bitva s Darksidem atd...). Nedávám mockrát plný počet, ale v tomhle případě jsem udělal vyjímku! Je to jeden z těch "MUST HAVE" filmů!                                                                                                                     
                                                                      100 %

 PS: Na závěr skvělé video doplněné neméně skvělou hudbou Linkin park!!! Užijte si to!!! May the Force be with you!

3 komentáře:

  1. Omlouvám se za menší pravopisné chyby, které tam byly. Už jsou všechny opraveny:)

    OdpovědětVymazat
  2. Davam Facebookovsky like, v nejblizsich dnech si to planuju zkouknout.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju Evo, určitě nebudeš litovat. Je to jeden z nejlepších zpracování komiksu. Díky za komentář a podporu. Budem se snažit i dál přinášet zajímavé věci.

    OdpovědětVymazat