pátek 18. února 2011

Hitman II. Místní Hrdinové



Zdravím všechny naše čtenáře i náhodné kolemjdoucí,

Omlouváme se všem za menší zdržení, ale odstřihli mě jako správného piráta od připojení na internet a Marv zase dostal nejznámější virus v galaxii,  chřipku:).

Dneska se podíváme na Hitmana II, je to zase jeden ze starších kousků, které se mi dostaly do rukou. Jak už jsem v minulé recenzi řekl, Hitman (Tomy) je borec z Gothamu, který se s nikým nemaže. Je najemným vrahem, který má ovšem svědomí a zabíjí pouze záporáky, samozřejmě jen na zakázku.

V minulém díle zavraždil jednoho mafiánského bosse, který mu mimochodem zabil nejlepšího přítele, a v jednom z příběhů druhé knihy se hned dostane na pokračování tohoto příběhu: Tomy dostane nabídku pracovat pro CIA, která chce, aby pro ně zabíjel superhrdiny, kteří se této organizaci znelíbí. Když Hitman odmítne, rozhodnou se jej odstranit za použití nechvalně známého GREEN LANTERNA. Hitman se nicméně z této léčky vylíže a přesvědčí zelenáče, aby mu pomohl nastražit past na zástupce této organizace a mohli ho tak vydírat, aby nechali hitmana být.

Tento příběh je v pohodové atmosféře, ostatně jako celá kniha, která je ještě doplněna dvěma postraními příběhy. První je asi nejslabší, když si mezi sebou v baru říkají borci různé příběhy, kdy byli co nejblíže smrti. Naopak zábavný je poslední příběh, kdy šílený vědec, kterého má Hitman zabít, použije substrát, který působí, že se z mrtvých stanou zombies. Tento vědátor zabije v místním akváriu celý ekosystém a pak ho znovu oživí, to už je ale Hitman a jeho kámoši uvnitř a začínají pravá jatka. Tato banda dělá ze všech mořských živočichů pořádné sushi, dokonce to schytá i delfín.

Celkově je kniha na podobné úrovni jako první díl. Škoda, že je první příběh malinko slabší. Jakmile se jím prokoušete, už se budete příjemně bavit. Osobně mi vždycky přijde Hitman jako odvar od Loba, ale musím přiznat, že mě bavil a těším se na jeho další dobrodružství.

Proto dávám hezkých                                  70%


May the Force be with you!

Žádné komentáře:

Okomentovat